Μέλι Βαμβακιού



Οι μέλισσες συλλέγουν το νέκταρ από τα άνθη αλλά και από τα εξωανθικά νεκτάρια και τις μελιτώδεις εκκρίσεις του βαμβακιού και το μετατρέπουν σε ένα ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο μέλι, με φίνο άρωμα και γεύση. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα γι’ αυτό και κρυσταλλώνει μέσα σε 1-3 μήνες από την παραγωγή του. Έχει την μεγαλύτερη βακτηριοστατική δράση σε σχέση με τα άλλα είδη μελιού λόγω της υψηλής συγκέντρωσης του σε υπεροξείδιο του υδρογόνου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν συστατικό σε καλλυντικές κρέμες.

Περιοχή τρύγου: Θεσσαλία