ΠροφίλΗ μελισσοκομική μας μονάδα ασχολείται με την μελισσοκομία από το 1983. Μετά το 1988 λειτουργεί επαγγελματικά σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις οι οποίες βελτιώνονται συνεχώς και εξοπλίζονται με σύγχρονα μηχανήματα. Σκοπός αυτής της δραστηριότητας ήταν και είναι, αφενός μεν η βελτίωση των οικονομικών της, αφετέρου δε να δώσει μεγαλύτερη ώθηση σ έναν πολλά υποσχόμενο κλάδο της αγροτικής δραστηριότητας και να βοηθήσει τον έλληνα μελισσοκόμο να ξεφύγει από την παραδοσιακή εκμετάλλευση του μελισσιού, που ήταν μόνο η παραγωγή μελιού.

Από την αρχή της επαγγελματικής της λειτουργίας η μονάδα μας είχε ως στόχο την πλήρη εκμετάλλευση όλων των προϊόντων της κυψέλης, δηλαδή Μέλι –Γύρη- Βασιλικό Πολτό- Πρόπολη- Βασίλισσες και Μελισσοσμήνη. Στο τομέα αυτό θεωρούμε ότι η μονάδα μας πρωτοτύπησε και λειτούργησε ως μοντέλο το όποιο πολλοί συνάδελφοι μιμηθήκαν. Πριν το 1988 ελάχιστοι μελισσοκόμοι ασχολιόταν με την παραγωγή όλων των προϊόντων της κυψέλης. Ο χρόνος μας δικαίωσε γιατί και τα οικονομικά μας βελτιωθήκαν και βοηθήσαμε τον έλληνα μελισσοκόμο να στραφεί και αυτός προς την πλήρη εκμετάλλευση όλων των προϊόντων της κυψέλης. Επίσης δώσαμε την δυνατότητα στον Έλληνα μελισσοκόμο να αυξήσει την παραγωγή αλλάζοντας τις γερασμένες ή μη παραγωγικές βασίλισσες του με νέες, παραγωγικές -επιλεγμένες δική μας παραγωγής, βασίλισσες. Είμαστε από του λίγους που πήραμε πιστοποίηση, από τον επίσημο εθνικό φορέα πιστοποίησης βασιλισσών, για τις παραγόμενες βασίλισσες μας.

Από το 1988 μέχρι σήμερα η μελισσοκομία στην Ελλάδα σημείωσε αλματώδη αύξηση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Ευρώπης σε αριθμό κυψελών (1.500.000 περίπου) μετά την Ισπανία. Η ανάπτυξη αυτή έδωσε ώθηση σε νέες βιοτεχνίες να ασχοληθούν με την παραγωγή κυψελών, μελισσοκομικών μηχανημάτων και εξαρτημάτων, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η προσφορά μας στην ελληνική μελισσοκομία συνεχίζεται με το εξειδικευμένο προσωπικό μας (μέσω σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων για τη μελισσοκομία) το οποίο χάρη στην εμπειρία την οποία έχει αποκτήσει, μπορεί να προσφέρει αξιόπιστα προϊόντα στη διάθεση των καταναλωτών και την αρωγή της σε όσους συναδέλφους μελισσοκόμους τη ζητήσουν. Η ανταπόκριση και η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μελισσοκόμων ως προς τα προϊόντα μας και ειδικότερα ως προς τη ζήτηση βασιλισσών και μελισσοσμηνών είναι μεγάλη. Για το λόγο αυτό ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι το ελάχιστο που μπορούμε να τους πούμε.